Gerçek programcı dosyaları yedeklemez. Tüm dosyaları büyük bir FTP sunucusuna yollayıp diğerlerinin yansı oluşturmasını bekler. Linus Torvalds
SASS - Yorum Satırları

SASS - Yorum Satırları

Her programlama dilinde olduğu gibi, kod okunurluğunu kolaylaştırmak amacıyla Sass içinde de yorum satırları kullanabilirsiniz. Sass içinde iki farklı yorumlama yöntemi bulunur. Bu yöntemlerden bir tanesi; kod içine attığınız yorum satırı oluşturulan CSS içine dahil edilir, diğeri ise sadece “*.sass”. Devamı »

İç içe Seçici kullanımı (Nesting)

İç içe Seçici kullanımı (Nesting)

Önceki örneklerde incelediğimiz gibi Sass veya Scss yazmanın en keyifli tarafı iç içe yazılan seçicilerdir. Sass ile yazılmış bir koda baktığınız zaman standart yazılmış bir CSS kodundan daha okunaklı olduğunu hemen fark edersiniz. Tüm asıl seçici ve sözde (:hover, :before vb.). Devamı »

SASS Kurulumu ve Program Tercihi

SASS Kurulumu ve Program Tercihi

Sass Kurulumu Sass Ruby ile geliştirildiğinden, kullanabilmek için bilgisayarımıza Ruby kurmamız gerekiyor. Eğer Mac kullanıcısıysanız, OS X ile birlikte Ruby kurulu bir şekilde geliyor. Kurulum ve kullanım aşamalarında Komut İstemi (Windows için cmd.exe, Linux ve OS X için Terminal) yazılımlarına ihtiyacımız olsa. Devamı »

SASS ve SCSS’e Giriş

SASS ve SCSS’e Giriş

Kitap olarak hazırladığım Sass eğitiminin, tekrar üzerinden geçerek, blogum üzerinde bir yazı dizisi oluşturmanın en mantıklı seçim olacağından dün yazdığım blog yazısı ile bahsetmiştim. Yazı dizisinin ilk bölümünü hazırladım ve günde 1 makale olarak yayınlamayı düşünüyorum. Keyifli okumalar. Genel Bakış Son kullanıcı. Devamı »

Kitap Yazmak Ya Da Yazmamak

Kitap Yazmak Ya Da Yazmamak

Bundan yaklaşık 1-1.5 ay önce Sass hakkında bir kitap yazmaya karar verdim. Amacım bu konuda yeterli Türkçe kaynak olmaması ve daha çok insana ulaşmasıydı. Uzun bir zamandan beri Sass kullanıyor/seviyor olmamın verdiği özgüvenle hemen işe koyuldum. Günlerce gecelerce yazdım, sildim,. Devamı »

Etiketler : sass, kitap yazmak, scss